Det digitale landskapet har forandret seg til det nærmest ugjenkjennelige etter millenniumskiftet. På kort tid har man sett flere bølger med små digitale revolusjoner som stadig vekk vippet oss i en ny retning. Først var det internett som helhet og bredbånd spesielt, deretter kom mobiltelefoner og bærbare datamaskiner på banen og nå er det smarttelefoner og nettbrett som regjerer. Man kan knapt klare seg uten en trykkskjerm nå om dagen – enten en telefon med stor skjerm eller et nettbrett. Visste du at halvparten av alle som spiller dataspill eller gambler på nettet, gjør dette fra mobile enheter? Visste du at eksperter spår en 80 % markedsdominans for video hva angår trafikken på nettet innen 2019?

Videomarkedsføring

Det finnes veldig god, utfyllende og oversiktlig statistikk rundt denne nye trenden innen markedsføring. Det digitale millenniet har gitt oss fantastiske muligheter til å følge med på kjøpsvaner verden rundt, og man ser mange helt utrolige tall. For eksempel kan man doble salgene sine ved å legge til en video på forsiden av nettsiden. Ja, det er det hele! Folk blir tiltrukket av videoer, underbevisstheten hinter om at et selskap som lager egne videosnutter være profesjonelle. Dessuten ser man en øking av klikk på opptil 300 % når man inkluderer en video med sine nyhetsbrev! På toppen av dette blir det stadig flere mobilbrukere, og søket etter videoer dobler seg år etter år. Dette har selvfølgelig å gjøre med den parallelle utviklingen av mobilnettet, med 3G/4G allerede tilgjengelig (nesten) verden rundt og 5G på vei.

Selger du t-skjorter? Da må du ta produktbilder med modeller eller deg selv. Samtidig som du gjør dette, er det kjempeviktig å ta noen videosnutter. Legger du ut disse sammen med produktbeskrivelsen og bildene, vil du trekke til deg mer oppmerksomhet. Har du tjenester å tilby? Legg ut intervjuer med fornøyde kunder, eller en rask introduksjon av deg selv med et smilende fjes. Disse skal pryde forsiden din, slik at de potensielle kundene straks får et mer personlig forhold til deg og selskapet ditt. Ikke overdriv med videoene, forresten – de skal kun gi besøkende et litt dypere syn på mulighetene sine. Hundrevis av videoer blir bare et rot, og folk vil styre unna.

Go viral

Du har garantert hørt uttrykket «viral video» før. Dette er videosnutter, musikkvideoer eller andre videoklipp som har gått verden rundt takket være selve seerne – folk synes at disse videoene er så bra at de gjerne sender dem rundt til alle sine bekjente. Si at en gjennomsnittlig person har 300 venner på Facebook, og 10 % av dem sender videoene videre. Ser du at regnestykket raskt vokser til astronomiske summer? Det beste av alt er at man kan nå ut til millioner av mennesker helt gratis. Ja, du leste riktig. Så lenge du skaper en spennende, gøyal eller interessant video og bruker verktøyene rett, vil du ikke bruke en krone på selve markedsføringen. Eneste utgiften er altså produksjonen av selve videoen, og det er her man må satse alt man har. Det første tipset vi gjerne vil gi er: bruk øynene.

Se gjennom så mange virale videoer som mulig – sett av en noen dager til dette, slik at du får vurdert dem og tenkt over hva som kunne blitt gjort bedre. Det finnes hele samlinger med virale videoer på YouTube. Jo flere videoer du ser, desto mer kunnskap vil du starte ut med.

Når et bilde sier tusen ord

Uttrykket ovenfor er godt kjent, men «tusen» er så langt ifra sannheten som mulig når det er snakk om videomarkedsføring. En kjent ekspert fra industrien anslår at ett minutt med gjennomtenkt videoinnhold er omtrent det samme som to millioner ord. Inntrykket man får er nemlig visuelt, og selv om hvert individ er forskjellig blir helheten fortsatt tilnærmet det samme. Meldingen du ønsker å få frem vil høres, og den vil høres godt. Uansett om du bruker virale videoer, legger ut produktvideoer eller betaler for videoannonser på nettet, er det på tide å omfavne de moderne mulighetene.