Nettbutikkene har vokst frem som på gjær det siste tiåret, og det er all grunn til å tro at utviklingen bare vil fortsette i årene som kommer. Det er nemlig mye enklere å kjøpe ting på nettet i stedet for å gå ut døra – dette forstår du sikkert selv. Kanskje er du flittig bruker av nettbutikker selv, og ønsker nå å starte noe eget? Det kan virke lett, men den ufattelige konkurransen gjør det faktisk ganske vanskelig å komme inn på markedet. Fordelen er at du straks vil se inntektene stige til værs dersom du når frem til målgruppen din. For å lykkes med e-handel på nettet må du dog gjøre deg klar til hardt arbeid, gjerne i flere måneder, før du ser fruktene av investeringen din. Les videre for å finne ut hvordan du skaper en populær nettbutikk:

 1. Markedsundersøkelse

  Som vi har nevnt i en annen artikkel her på Visendi.no, er det markedsundersøkelsen som bør være ditt første steg når du vil tilby en tjeneste eller et produkt på nettet. Du har sikkert noen produkter/tjenester i tankene allerede, er du sikker på at folk vil kjøpe dem? Ofte tror unge gründere at folk tenker akkurat som dem, altså, at «alle» vil elske et produkt eller tjeneste kun fordi gründeren elsker det. Slik er det dessverre ikke. Folk er forskjellige, og det er viktig at du forstår dette så tidlig som mulig. Folk vil ikke kjøpe fra deg med mindre du virkelig kan bevise for dem at de trenger dette. At det du selger er både rimelig, av høy kvalitet og ikke minst nødvendig. Markedsundersøkelser gir deg grundig, utfyllende informasjon om menneskene du skal selge til – sørg for å bruke verktøyene flittig og gjøre deg kjent med markedet.

 2. Intuitivt design

  Du har sikkert hørt dette uttrykket tidligere, men det er viktig at du forstår hva det betyr. Før i tiden var folk glade for å se en kul hjemmeside med smarte menyer. Nå om dagen er ikke dette nok. Nettbutikken din må være «strømlinjeformet», altså må folk kunne navigere seg rundt uten vansker og finne frem til alle produktene eller tjeneste dine etter maksimalt tre museklikk. Nettstedet må dessuten vise til lignende produkter, og by på snarveier for de som ikke ønsker å kaste bort tid. Gjør du opplevelsen så enkel og oversiktlig som mulig for kundene, vil du se salgene øke over tid. Folk vil komme tilbake til butikker de trives i – det være på nettet eller i den fysiske verdenen.

 3. Invester, invester, invester

  Vil du lykkes som selger i det moderne samfunnet, må du være beredt på å ikke tjene ett rødt øre til å begynne med. Uansett om vi snakker nettbutikk eller vanlig, fysisk lokale, bør du investere så mye som overhodet mulig i merkenavnet, designet og selve produktene/tjenestene. Vi snakker om en total investering av alle inntekter hele det første året. Glem avkastning, glem feiring av ditt nye liv som entreprenør, glem feriereiser og store kjøp. Jo mer du investerer i en oppbygging av ryktet ditt, desto raskere vil din vei til toppen være. Penger er den eneste snarveien til en vellykket nettbutikk, og dersom du ikke har noen millioner i banken til å begynne med er det imperativt at du sender alle penger du tjener tilbake inn i selskapet (butikken).

 4. Dialog med kundene

  Med mindre du vil selge ut et lite parti med kinesiske varer for deretter å «bli borte», er det ekstremt viktig at du holder kontakten med dine kunder. Har du en liten nettbutikk, kan du til og med ringe rundt til kundene og spørre om hvor fornøyde de var med servicen. Slik får du tilbakemeldinger som kan være gull verdt, og samtidig bygger et forhold til kundene dine. Dette vil de sette pris på.